Sinar Kehidupan

Hidup Adalah Sebuah Perjuangan

Mod Peperiksaan

بسم الله الرحمن الرحيم

Selamat Menghadapi Peperiksaan! =)

Al-Sya'bi berkata, "Aku tidak pernah menuliskan tinta hitam ke atas kertas putih tentang sesuatu ilmu kecuali aku menghafalnya terlebih dahulu".

Positif, bukan negatif. Aktif, bukan Pasif.~Hamka

Pastikan kunci kejayaan ukhrawi dan duniawi dalam genggaman!

...tiada kemenangan melainkan berkat pertolongan Allah...(Al-'Imran:126)


Seuntai kata untuk dirasa : Apa yang dijangkakan itu selalunya menjadi realiti kerana jangkaan itu adalah doa dalam senyap yang diulang-ulang dengan penuh keyakinan. Doakan saya! =)

2 komen:

Farhana Sukre May 16, 2011 at 10:08 PM  

Good Luck!

Zue May 17, 2011 at 2:25 AM  

Thank you! May Allah bless you..

All the best!! ^_~

Related Posts with Thumbnails

Followers

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)
Solat dahulu, barulah selesaikan urusan lain. Selepas itu, Insya-Allah hati akan terasa lebih tenang untuk lakukan apa jua urusan kerana urusan dengan Allah telah kita selesaikan. =)

Hamba-Nya

My photo
Penang, Malaysia
Hidup ini indah jika segalanya kerana Allah. Ya Allah kumengharap keredhaan-Mu. Kumenuju pada-Mu Ya Rabb. Pimpinlah daku. Amin Ya Rabb al-A'lamin...

Mutiara kata

...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.(Al-Baqarah:216)

Dakwah tidak akan ada nilainya jika para daienya sendiri tidak menjadi bukti yang mendukung dakwah ini. ~ Sayid Qutb

Perjuangan Secebis Jihad.. Terkadang meruntun hati, menguji rasa. Namun, setiap kegetiran yang melanda, renungkanlah kembali satu hakikat, kitalah mujahidah Allah. Senyum dan menangislah hanya kerana Dia.

Nota: Saya mengalu-alukan nasihat dan teguran membina daripada anda. Teguran dan nasihat anda amat bermakna untuk saya. Sekian, terima kasih. Jazakumullah khayran khateera. =)