Sinar Kehidupan

Hidup Adalah Sebuah Perjuangan

Untitled

بسم الله الرحمن الرحيم


Seuntai kata untuk dirasa : Maafkan diriku kerana tidak dapat bersama kalian tetapi hati ini tidak tegar menikmati hidangan enak di saat kedua orang yang disayangi sedang diuji Allah.

2 komen:

Anonymous November 11, 2010 at 8:46 PM  

salam...
sihat dah anak buah zue?

Zue November 13, 2010 at 6:22 AM  

waalaikumsalam..
alhamdulillah anak buah sihat..
yang x sht bkn anak buah
tp alhamdulillah makin b'ansur sembuh..
Syukur Alhamdulillah.. =)
Jazakumullah khair bt yg ambil berat dan yg m'doakan ^_~

Related Posts with Thumbnails

Followers

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)
Solat dahulu, barulah selesaikan urusan lain. Selepas itu, Insya-Allah hati akan terasa lebih tenang untuk lakukan apa jua urusan kerana urusan dengan Allah telah kita selesaikan. =)

Hamba-Nya

My photo
Penang, Malaysia
Hidup ini indah jika segalanya kerana Allah. Ya Allah kumengharap keredhaan-Mu. Kumenuju pada-Mu Ya Rabb. Pimpinlah daku. Amin Ya Rabb al-A'lamin...

Mutiara kata

...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.(Al-Baqarah:216)

Dakwah tidak akan ada nilainya jika para daienya sendiri tidak menjadi bukti yang mendukung dakwah ini. ~ Sayid Qutb

Perjuangan Secebis Jihad.. Terkadang meruntun hati, menguji rasa. Namun, setiap kegetiran yang melanda, renungkanlah kembali satu hakikat, kitalah mujahidah Allah. Senyum dan menangislah hanya kerana Dia.

Nota: Saya mengalu-alukan nasihat dan teguran membina daripada anda. Teguran dan nasihat anda amat bermakna untuk saya. Sekian, terima kasih. Jazakumullah khayran khateera. =)