Sinar Kehidupan

Hidup Adalah Sebuah Perjuangan

Sanah Helwah ya Nur Niessa!

بسم الله الرحمن الرحيم

Sanah Helwah ya Nur Niessa!

Mak cik doakan agar Niessa membesar sebagai nisa' solehah yang menjadi kebanggaan abah dan ummi. Moga membesar menjadi mujahidah membangunkan deen-ul-Haqq!Seuntai kata untuk dirasa : Moga tak tenggelam dalam mencari diri sndiri dalam dunia yang penuh dugaan ini, sayang. Ibu ayah mungkin boleh menunjukkan perjalanan iman yg diwarisi Rasul, tapi pokok pangkalnya, diri yang buat keputusan. Moga menjadi anak yang baik dan bijak dalam membuat keputusan.(Peringatan buat diri ini jua) =)

2 komen:

Anonymous November 5, 2010 at 2:20 AM  

sanah helwah niessa ^_~
smga menjadi wanita yg solehah...amin
dgr nasihat mak cik zue ye...

Zue November 13, 2010 at 6:24 AM  

Amin.. Niessa dgr tue! =D

Terima kasih sudi tinggalkan pesan! ^_^

Related Posts with Thumbnails

Followers

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)
Solat dahulu, barulah selesaikan urusan lain. Selepas itu, Insya-Allah hati akan terasa lebih tenang untuk lakukan apa jua urusan kerana urusan dengan Allah telah kita selesaikan. =)

Hamba-Nya

My photo
Penang, Malaysia
Hidup ini indah jika segalanya kerana Allah. Ya Allah kumengharap keredhaan-Mu. Kumenuju pada-Mu Ya Rabb. Pimpinlah daku. Amin Ya Rabb al-A'lamin...

Mutiara kata

...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.(Al-Baqarah:216)

Dakwah tidak akan ada nilainya jika para daienya sendiri tidak menjadi bukti yang mendukung dakwah ini. ~ Sayid Qutb

Perjuangan Secebis Jihad.. Terkadang meruntun hati, menguji rasa. Namun, setiap kegetiran yang melanda, renungkanlah kembali satu hakikat, kitalah mujahidah Allah. Senyum dan menangislah hanya kerana Dia.

Nota: Saya mengalu-alukan nasihat dan teguran membina daripada anda. Teguran dan nasihat anda amat bermakna untuk saya. Sekian, terima kasih. Jazakumullah khayran khateera. =)