Sinar Kehidupan

Hidup Adalah Sebuah Perjuangan

Aku malu

بسم الله الرحمن الرحيم


Bismillah... YA ALLAH, ketika aku tidak tahajud aku malu, ketika aku tidak tilawah aku malu, ketika aku solat tidak tepat waktu aku malu. Ketika aku marah aku malu, ketika aku malas aku malu, ketika aku berdusta aku malu, ketika aku bercanda berlebihan aku malu, ketika aku mencintai melebihi cinta-Mu aku malu. Malu pada-Mu tapi ketika malu itu tidak datang padaku, aku takut. Takut akan murka-Mu, maka oleh itu izinkanlah aku malu di hadapan-Mu, dan izinkanlah malu ini melekat di jiwaku kerana Engkau lebih mengetahui isi hati ini. Aamiin ya rabbal alamin.

Seuntai kata untuk dirasa: Aku lebih malu andai aku masih khilaf setelah menyedari kekhilafan diriku suatu ketika dahulu.

Related Posts with Thumbnails

Followers

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)
Solat dahulu, barulah selesaikan urusan lain. Selepas itu, Insya-Allah hati akan terasa lebih tenang untuk lakukan apa jua urusan kerana urusan dengan Allah telah kita selesaikan. =)

Hamba-Nya

My photo
Penang, Malaysia
Hidup ini indah jika segalanya kerana Allah. Ya Allah kumengharap keredhaan-Mu. Kumenuju pada-Mu Ya Rabb. Pimpinlah daku. Amin Ya Rabb al-A'lamin...

Mutiara kata

...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.(Al-Baqarah:216)

Dakwah tidak akan ada nilainya jika para daienya sendiri tidak menjadi bukti yang mendukung dakwah ini. ~ Sayid Qutb

Perjuangan Secebis Jihad.. Terkadang meruntun hati, menguji rasa. Namun, setiap kegetiran yang melanda, renungkanlah kembali satu hakikat, kitalah mujahidah Allah. Senyum dan menangislah hanya kerana Dia.

Nota: Saya mengalu-alukan nasihat dan teguran membina daripada anda. Teguran dan nasihat anda amat bermakna untuk saya. Sekian, terima kasih. Jazakumullah khayran khateera. =)