Sinar Kehidupan

Hidup Adalah Sebuah Perjuangan

Ribut semalam

بسم الله الرحمن الرحيم


Ramai yang memaklumkan mereka merasai angin kencang dan ribut sekitar pukul tiga hingga empat pagi tadi di Lembah Pantai juga di sekitar Kuala Lumpur. Jarang sekali angin kencang dan ribut segagah itu pada waktu sebegini. Alhamdulillah tiada perkara yang tidak diingini berlaku di sini. Khabarnya, di beberapa tempat ada pokok yang tumbang dan atap rumah diterbangkan angin. Hebatnya kuasa Sang Khaliq. Mudah-mudahan Allah kurniakan kesabaran yang tinggi dan permudahkan urusan mereka. Aamiin.

Seuntai kata untuk dirasa : Petanda Allah menghantar makhluknya, si angin kencang untuk mengejutkan hamba-Nya beribadah tika hamba-Nya yang lain sedang lena diulit mimpi?

Related Posts with Thumbnails

Followers

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)
Solat dahulu, barulah selesaikan urusan lain. Selepas itu, Insya-Allah hati akan terasa lebih tenang untuk lakukan apa jua urusan kerana urusan dengan Allah telah kita selesaikan. =)

Hamba-Nya

My photo
Penang, Malaysia
Hidup ini indah jika segalanya kerana Allah. Ya Allah kumengharap keredhaan-Mu. Kumenuju pada-Mu Ya Rabb. Pimpinlah daku. Amin Ya Rabb al-A'lamin...

Mutiara kata

...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.(Al-Baqarah:216)

Dakwah tidak akan ada nilainya jika para daienya sendiri tidak menjadi bukti yang mendukung dakwah ini. ~ Sayid Qutb

Perjuangan Secebis Jihad.. Terkadang meruntun hati, menguji rasa. Namun, setiap kegetiran yang melanda, renungkanlah kembali satu hakikat, kitalah mujahidah Allah. Senyum dan menangislah hanya kerana Dia.

Nota: Saya mengalu-alukan nasihat dan teguran membina daripada anda. Teguran dan nasihat anda amat bermakna untuk saya. Sekian, terima kasih. Jazakumullah khayran khateera. =)