Sinar Kehidupan

Hidup Adalah Sebuah Perjuangan

Ustaz Azhar Idrus di PBAKL 2012

 بسم الله الرحمن الرحيم

 Berjaya rakamkan gambar ustaz tapi 
maaf deh cuma 'handphone' biasa 

Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur 2012

 Tokoh Arena bersama Ustaz Azhar Idrus

Tarikh : 29 April 2012
Masa : 10.00 - 11.00 pagi
Tempat: Pentas Utama PWTC
Penyertaan: Orang Awam
 
Alhamdulillah..
Walaupun tak sempat dengar perkongsian daripada ustaz di pentas utama, dapat jumpa ustaz pun saya dah cukup bersyukur.. =)
 
Terima kasih ustaz.. Saya banyak belajar daripada ilmu-ilmu yang ustaz sampaikan. Alhamdulillah.. Teruskan perjuangan ustaz untuk menyebarkan da'wah dan menegakkan kalimah Allah di muka bumi ini. Mudah-mudahan Allah sentiasa merahmati ustaz. Aamiin..
 
"Ya ALLAH, permudahkanlah urusan, panjangkan umur mereka dengan keberkatan dan limpahkanlah rezeki yang halal kepada mereka yang mengajar dan mempelajari ilmu untuk membantu agama-Mu di mana pun mereka berada, dan bukakanlah pintu hati kami untuk mengikuti jejak langkah mereka... Aamiin Ya Robbal A'lamin..."
 
Tahniah ustaz berjaya menarik minat belia untuk mendekati Islam.
 Ramainya anak muda yang ingin bergambar dengan ustaz. 
Muslimah tak perlu kot bergambar dengan ustaz. Hehee.. (^_^)

Seuntai kata untuk dirasa : Malam ini kuliah ustaz di Masjid As-Syakirin, Gombak.(29 April 2012)

Related Posts with Thumbnails

Followers

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)
Solat dahulu, barulah selesaikan urusan lain. Selepas itu, Insya-Allah hati akan terasa lebih tenang untuk lakukan apa jua urusan kerana urusan dengan Allah telah kita selesaikan. =)

Hamba-Nya

My photo
Penang, Malaysia
Hidup ini indah jika segalanya kerana Allah. Ya Allah kumengharap keredhaan-Mu. Kumenuju pada-Mu Ya Rabb. Pimpinlah daku. Amin Ya Rabb al-A'lamin...

Mutiara kata

...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.(Al-Baqarah:216)

Dakwah tidak akan ada nilainya jika para daienya sendiri tidak menjadi bukti yang mendukung dakwah ini. ~ Sayid Qutb

Perjuangan Secebis Jihad.. Terkadang meruntun hati, menguji rasa. Namun, setiap kegetiran yang melanda, renungkanlah kembali satu hakikat, kitalah mujahidah Allah. Senyum dan menangislah hanya kerana Dia.

Nota: Saya mengalu-alukan nasihat dan teguran membina daripada anda. Teguran dan nasihat anda amat bermakna untuk saya. Sekian, terima kasih. Jazakumullah khayran khateera. =)