Sinar Kehidupan

Hidup Adalah Sebuah Perjuangan

Pesanan untuk hati

بسم الله الرحمن الرحيم


Semoga Allah memberi kekuatan buatmu untuk menempuh hidup ini.. Jangan sesekali meminta dikurangkan ujian, sebaliknya mohonlah kepada-Nya untuk ditambahkan kekuatan iman untuk menempuh ujian-Nya, sesungguhnya Allah sayangkan kamu...

Seuntai kata untuk dirasa : Ingin hati sedingin embun pagi...

2 komen:

suraya April 23, 2011 at 4:37 AM  

Allah tidak akan menguji seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ujian merupakan tarbiah daripada Allah. Maka beruntunglah mereka yang mendapat ujian. Ini merupakan salah satu wasilah Allah meningkatkan darjat seseorang hamba..Sabar + Tenang = Bahagia.

Zue May 14, 2011 at 12:50 AM  

La yukallifullahu nafsan illa wus aha...~

"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya."

Setiap ujian yang Allah berikan itu ada hikmahnya.. Allah sentiasa bersama hamba-hamba-Nya yang sabar.. Insya-Allah..

Terima kasih suraya.. Jazakillah khairan khatiro.. =)

Related Posts with Thumbnails

Followers

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)
Solat dahulu, barulah selesaikan urusan lain. Selepas itu, Insya-Allah hati akan terasa lebih tenang untuk lakukan apa jua urusan kerana urusan dengan Allah telah kita selesaikan. =)

Hamba-Nya

My photo
Penang, Malaysia
Hidup ini indah jika segalanya kerana Allah. Ya Allah kumengharap keredhaan-Mu. Kumenuju pada-Mu Ya Rabb. Pimpinlah daku. Amin Ya Rabb al-A'lamin...

Mutiara kata

...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.(Al-Baqarah:216)

Dakwah tidak akan ada nilainya jika para daienya sendiri tidak menjadi bukti yang mendukung dakwah ini. ~ Sayid Qutb

Perjuangan Secebis Jihad.. Terkadang meruntun hati, menguji rasa. Namun, setiap kegetiran yang melanda, renungkanlah kembali satu hakikat, kitalah mujahidah Allah. Senyum dan menangislah hanya kerana Dia.

Nota: Saya mengalu-alukan nasihat dan teguran membina daripada anda. Teguran dan nasihat anda amat bermakna untuk saya. Sekian, terima kasih. Jazakumullah khayran khateera. =)