Sinar Kehidupan

Hidup Adalah Sebuah Perjuangan

Kita adalah saudara

بسم الله الرحمن الرحيم


Di saat ummah bertelagah akan kebenaran Sunni atau Syiah mereka masih dalam kesengsaraan. Kembali kepada ajaran Rasulullah s.a.w yang sebenar, tentu akan ketemu kebenarannya. Impian mereka turut sama terletak di bahu kita. Jangan biarkan tangisan mereka tenggelam dalam telingkah persaudaraan yang berpanjangan. Mereka memerlukan huluran tangan kita. Bukan hanya dalam kudus doa, malah sepanjang hidup ini kerana kita adalah SAUDARA.

Seuntai kata untuk dirasa : Pada suatu waktu di mana setiap perlawanan dan intifadha menghadapi kematian, dan kematian orang-orang yang berjuang demi sebuah perlawanan~Impian Palestin

Related Posts with Thumbnails

Followers

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)
Solat dahulu, barulah selesaikan urusan lain. Selepas itu, Insya-Allah hati akan terasa lebih tenang untuk lakukan apa jua urusan kerana urusan dengan Allah telah kita selesaikan. =)

Hamba-Nya

My photo
Penang, Malaysia
Hidup ini indah jika segalanya kerana Allah. Ya Allah kumengharap keredhaan-Mu. Kumenuju pada-Mu Ya Rabb. Pimpinlah daku. Amin Ya Rabb al-A'lamin...

Mutiara kata

...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.(Al-Baqarah:216)

Dakwah tidak akan ada nilainya jika para daienya sendiri tidak menjadi bukti yang mendukung dakwah ini. ~ Sayid Qutb

Perjuangan Secebis Jihad.. Terkadang meruntun hati, menguji rasa. Namun, setiap kegetiran yang melanda, renungkanlah kembali satu hakikat, kitalah mujahidah Allah. Senyum dan menangislah hanya kerana Dia.

Nota: Saya mengalu-alukan nasihat dan teguran membina daripada anda. Teguran dan nasihat anda amat bermakna untuk saya. Sekian, terima kasih. Jazakumullah khayran khateera. =)