Sinar Kehidupan

Hidup Adalah Sebuah Perjuangan

Syukur

بسم الله الرحمن الرحيم

Terima kasih Allah.. ^_^

Alhamdulillah.. Semalam merupakan hari yang menggembirakan buat diri ini. Apa lagi yang dimahukan kiranya impian yang dipateri sejak kian lama ditunaikan. Syukur pada-Mu ya Allah atas limpahan rahmat dan kasih sayang pada hamba-Mu ini.


Moga hati ini bisa bersyukur atas nikmat-Nya yang tak pernah putus. Moga syukur ini bisa membangkitkan kemampuan berfikir secara positif. Moga syukur ini bisa melahirkan ketulusan dan keikhlasan dalam bersikap dan bertutur kata. Moga syukur ini bisa melipatgandakan kesabaran dlm menyusuri Ramadhan ini. Moga datangnya nikmat Allah ini menyampai pesan yang tak ternilai, membasuh hati yang dinodai duniawi dan meyimpul kasih suci Ilahi.

Seuntai kata untuk dirasa : Ya Allah... Kami mohon pada-Mu, suburkanlah selalu rasa syukur dalam hati kami agar kami bisa menikmati manisnya kasih sayang-Mu...

Related Posts with Thumbnails

Followers

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)

Solat dahulu ya! (◠‿◠✿)
Solat dahulu, barulah selesaikan urusan lain. Selepas itu, Insya-Allah hati akan terasa lebih tenang untuk lakukan apa jua urusan kerana urusan dengan Allah telah kita selesaikan. =)

Hamba-Nya

My photo
Penang, Malaysia
Hidup ini indah jika segalanya kerana Allah. Ya Allah kumengharap keredhaan-Mu. Kumenuju pada-Mu Ya Rabb. Pimpinlah daku. Amin Ya Rabb al-A'lamin...

Mutiara kata

...Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.(Al-Baqarah:216)

Dakwah tidak akan ada nilainya jika para daienya sendiri tidak menjadi bukti yang mendukung dakwah ini. ~ Sayid Qutb

Perjuangan Secebis Jihad.. Terkadang meruntun hati, menguji rasa. Namun, setiap kegetiran yang melanda, renungkanlah kembali satu hakikat, kitalah mujahidah Allah. Senyum dan menangislah hanya kerana Dia.

Nota: Saya mengalu-alukan nasihat dan teguran membina daripada anda. Teguran dan nasihat anda amat bermakna untuk saya. Sekian, terima kasih. Jazakumullah khayran khateera. =)